rene van hulst

Information

This article was written on 18 May 2020, and is filled under Actual, Ideology.

Navigator

Soms doe je dingen uit een vorm van intuïtie zonder dat je precies kan beredeneren waarom. Zo heb ik ongeveer driekwart jaar geleden nieuwe visitekaartjes besteld en toen vanuit de auto besloten om er als titel ‘navigator’ aan toe te voegen.  Nu zijn visitekaartjes misschien erg ouderwets en het hebben van een titel ook, echter als freelancer zal je toch moeten duiden wat je doet….

Vanochtend begreep ik waarom, na het lezen van een interview met dichter Radna Fabias. Zij vertelde in een tussenzin dat “misschien is de kunst nu om creatieve kracht in te zetten voor de productie van iets anders dan kunst”. Terecht, want de verandering die we als maatschappij onherroepelijk gaan doormaken zal niet van de gevestigde orde komen. We kunnen strategieën, data-crunching, design thinking sessies en scenario planning doen tot we een ons wegen, alleen zullen die altijd gestoeld zijn op de kennis van gisteren. En laat die nu net de kennis zijn waarmee we überhaupt deze schrijnende maatschappij hebben gemaakt.

We zullen dus de vrijheid van de ongebaande wegen en de discomfort zone van een onbekende wereld moeten opzoeken om opnieuw over ons bestaan na te denken en daarbinnen over de rol en relevantie van elke organisatie. 

Laat dat nu net de kern zijn van de rol van navigator! Een navigator creëert al varende de routes die schip en bemanning naar hun doel brengen. Aan de navigator ook de rol om op elk moment te weten waar het schip is om zo de voortgang te monitoren.

Kortom, toen en helemaal nu een titel om te duiden hoe ik kijk naar mijn talenten en hoe ik daarmee kan en wil bijdragen aan de wereld van morgen en overmorgen. Een wereld die driekwart jaar geleden nog helemaal niet aan de orde was en die nu beheerst wordt door onzekerheid en niet-weten. Dan toch je organisatie richting geven… Laat weten als ik voor jou en je organisatie een (tijdelijke) rol of de taak van navigator kan vervullen!

Want nu meer dan ooit geldt:
you can’t predict the future!
you better invent it yourself!

Leave a Reply

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com